понеделник, 29 април 2024 г.

Разпад: Авери на Христо Иванов напускат, работел за БСП

АНТЕНИ

Съвсем логично и очаквано партията на „умните и красивите„, в която всеки е със собствено мнение и надежди за власт или някоя добре платена службица, започна да се разпада месеци преди парламентарните избори. Един от учредителите на бутиковата партия при напускането си обвини лидера Христо Иванов, че работи за БСП. И всичко това заради надеждата „новите десни“ да вкарат едни 10 депутата в следващия парламент. И да намажат от властта.

А лидерът им Христо Иванов, по-известен с прякора си Маджото, уж говори за десни идеи, уж за реформа в правосъдието, уж за промяна. А май работи за левицата и за така любимото му задкулисие. Борбата за правосъдна реформа отдавна е само в хартиените документи на партията, там, където са и идеите на „Да, България“ за модерни и либерални устои.

Дончо Ангелов

Един от учредителите на партията на „умните и красивите“ Дончо Ангелов използва интернет, за да оповести публично, че напуска партията. Според него причините са много, но най-важната е, че „ДъБъ“ открито работи в полза на БСП в последните месеци, само и само да влезе в управлението в следващите 4 години. Направи го в момент, в който вече бившите му съпартийци ударно обикалят страната и се опитват да организират структури по места. Пиар ход или наистина стартиращ разпад на партията? Времето ще покаже.
Защо пиар ход? Защото в последните месеци Христо Иванов и неговите съпартийци изчезнаха от публичното пространство. И сега се опитват да излязат напред в медиастрийма. През лятото Буратино и още няколко души от „ДъБъ“ се опитаха да се пришият към протестите на Отровното трио, появиха се на т.нар. национални революции, изпиха по някоя и друга бира, а когато стана по-хладно – изчезнаха от площадите. По-лошото за партията е, че никой не ги търси. Не, всъщност търсят ги за интервюта и коментари само от присъдружните медии от кръга „Капитал“, bTV, БНР и няколко сайтчета – все стожери на либертарианските идеи. Някой да си спомня да е виждал скоро на публично място карираната ризка на Христо Иванов?
Разпад? Защото явно симпатизантите на „Дай България“ започват да разбират философията на политиката на Иванов. Власт на всяка цена, без значение от бъдещите коалиции и компромиси. Преди около два месеца Маджото намекна в телевизионно интервю, че не е невъзможно да се коалира с ГЕРБ. Сега обвиненията срещу него от Ангелов са за косвена работа на партията за интересите на БСП. И явно немалка част от членската маса започва да прозира истинските „идеи“ и „ценности“. И как Бойкикев е само изпълнител на нечии чужди идеи и интереси.
Сега в опит да спаси партията си Христо Иванов и колегите му ударно организират структури в страната и чужбина. Справка на сайта на „Да, България“ показва, че всеки ден някъде в България или Европа има обява за организиране на Учредително събрание на местна организация. Дали съвсем скоро на сайта няма да се появят обаче и повече заявления за напускане като това на Дончо Ангелов? Да му мислят Иванов и неговият нисък генерал съветник. Времето до края на март е малко.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html