понеделник, 29 април 2024 г.

Олимпийски шампион: Антъни не си даваше много зор (пълен запис на мача)

Олимпийският шампион по бокс от Москва 1980 и настоящ треньор – Петър Лесов също коментира загубата на Кубрат Пулев от Антън Джошуа в Лондон. Той открои слабите места на българина.

„Джошуа беше подготвен за тези словесни атаки. Кубрат с това се мъчеше да го изнервя, да не може да мисли добре психически за срещата, но изглежда си е опитен боксьор и това не му повлия. Той мача, че ще го запомни – ще го запомни, все пак играят за световна титла. Играта с крака и водещата ръка – това бяха основните козове, с които Джошуа спечели. Още в началото, когато получи удар, Кобрата започна да вдига лявата ръка. Това му е слабост още от едно време. Бие лявата ръка и като я връща Джошуа я следеше много добре. И издебна своя момент без да си дава много зор. Придържаше се към стила си, но без много рискове. Разби му играта и оттам не тръгна добре за нашия състезател“, сподели Лесов.

Данните на CompuBox пък потвърждават, че британецът е бил много по-активен и е нанесъл почти 3 пъти повече удари от Кубрат Пулев (116/41). По този показател Пулев е спечелил само един рунд – 6-ия с 8:6.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html