четвъртък, 2 май 2024 г.

Кубрат ги каканиже като политик: Една нация без символи е като стадо без пастир

Пулев беше един от най-близките до премиера Борисов, но започна да го критикува и отношенията им охладняха

Кубрат Пулев се гласи да бъде един от най-вероятните бъдещи политици на България. Това си личи от много негови недвусмислени изявления далеч преди мача с Антъни Джошуа. Досущ като значителна част от водещите ни политици Кобрата говори много и се опиянява от думите си, на които сам придава голяма важност. В края на миналата година Пулев гостува в студиото при Слави Трифонов, където бе посрещнат като месия, а създателят на новата партия „Има такъв народ“ се сложи на боксьора с думите: „Няма по-добра реклама за България от успелите спортисти“.

Това очевидно провокира Кобрата да философства и да се прави на мъдрец, заключавайки, че българите не живеели добре и може би затова били злобни, завистливи и гледали винаги да прецакат другия. „Но аз винаги ще остана позитивен и ще кажа, че сме с добри сърца“, реши да изненада събеседника си Пулев.

Военният министър Красимир Каракачанов и колегата му от спортното ведомство Красен Кралев също се отъркаха у Кобрата

В началото на годината Кобрата гостува и при наследника на Слави Николаос Цитиридис, където съвсем не на майтап заяви: „Аз винаги казвам важни неща. Не говоря много и не говоря групости“. Тръгнал в тази посока, Пулев не успява да скрие, че наистина му минава през главата, че би бил по-добър в политиката от сегашните участници. „Трябва да сме будни, да сме умни. Повечето политици си играят игричките. Зарежете ги, дойде моментът да помислите за народа. Ако не можете, дайте на някой друг“, откровеничи боксьорът и съвсем не на шега отговаря на въпроса дали е пример за подражание на младите по следния начин: „В мен хем има агресия, хем съм благороден. Младите ме приемат като модел за подражание не само като спортист, а и като човек. Какво е една нация без символите си и без хората, които я вдигат. Тя е като стадо без пастир.“

Очевидно Кобрата се гласи да бъде следващият ни пастир и няма да е далеч денят, когато в прав текст ще поиска доверието ни да ни управлява. Впрочем в това отношение много са кандидатите да водят стадото и да го доят.

И като сме тръгнали да припомняме какво е казал двукратният кандидат за световния боксов връх, ще покажем на нашите читатели какви ги говореше през последната година Пулев: „За мен не е важно да се срещна с Джошуа, а да донеса световната титла в България. Олимпийският принцип „важно е участието“ не е за мене. Гледах го Джошуа. Никак няма да е лесно, но смятам, че съм много по-добър, бърз и техничен и смятам, че мога да го победя, ако се подготвя правилно. Този път няма да допусна грешките срещу Кличко и да направим грешна стратегия. Аз съм готов, в суперформа съм и смятам, че сега е моментът да взема световната титла. Надявам се този път да доставя удоволствие на хората и да бъдат една идея повеме горди с това, че са българи. За да победиш, трябва да си не само добре подготвен и по-бърз и силен, но и по-умен и по-хитър.“

 

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html