вторник, 30 април 2024 г.

Страничните ефекти от ваксините

В тази лаборатория се тестват страничните ефекти от ваксините

Вдигане на лека температура, втрисане, алергични реакции и зачервяване на мястото на ваксинирането. Това са възможните странични ефекти, които до момента са констатирали експерти-имунолози в Европа за ваксината на „Pfizer/BioNTech“. Те обаче са категорични, че тестовете не показват големи проблеми.

Преди дни здравните власти във Великобритания издадоха предупреждение към ваксината на „Pfizer/BioNTech“, след като двама медицински служители са развили алергични реакции след поставянето на ваксината. Официалното предупреждение е хората, които имат клинична картина от остри алергични реакции да не бързат да се ваксинират, докато не бъде изследван изцяло нежеланият резултат.

Доктор Аспарух Илиев, ръководител на Лабораторията по инфекции на мозъка към университета в Берн, Швейцария, също коментира в телевизионно интервю страничните ефекти, които има ваксината на „Pfizer/BioNTech“ – лека температура, втрисане и зачервяване на мястото на ваксинацията.

Смисълът на ваксината е, че тя се базира на един елемент от генетичната информация у човека, който не може да бъде презаписан, РНК ваксина, която, противно на мнението, не е нова като метод. Ефективността на тази ваксина обаче е много висока, защото дори и да не постигне 100% защита от заразяване, заболяването ще протече по-леко.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html