четвъртък, 2 май 2024 г.

Работата от вкъщи пречи на крадците

Кризата с коронавируса удари сериозно и крадците у нас. Анализ на столичната полиция показва, че кражбите по домовете са намалели в пъти в последните 10 месеца, защото заради COVID-19 все повече хора работят от домовете си. Така за крадците става почти невъзможно да извършват обири, още повече през деня.

„За момента имаме спад на този вид престъпления, говорим за тези през деня. Тези през нощта също намаляват, защото хората не си държат отворени прозорците. Така заради пандемията има по-голям спад в извършването на този вид престъпления“, каза Радостин Ангелов, началник на сектор „Кражби“ в СДВР.

Въвеждането на все по-нови технологии и начини за локализация на практика са превърнали кражбите на телефони, лаптопи и таблети в отживелица. По-новите модели лесно могат да бъдат проследени и открити.

„Вече се взимат само пари, злато и накити. Телефоните вече не се крадат, ако се вземе нещо, то се изхвърля, защото няма пазар. Много е ниска цената на това нещо, а крие голям риск хората да бъдат задържани с някакви вещи“, допълни Ангелов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html