четвъртък, 2 май 2024 г.

„Левски“ с първа победа от септември

След повече от месец прекъсване „Левски“ успя да постигне победа, надигравайки „Локомотив“ (Пловдив) с 1:0 на стадион „Георги Аспарухов“.

„Сините“ взеха първия си успех в Първа лига от края на септември, след като бяха в серия от 5 мача без успех (четири загуби и едно равенство).

Единственият гол вкара Найджъл Робърта в 36-ата минута от дузпа.

Срещата беше повторен дебют за Славиша Стоянович начело на столичани. Тимът имаше много проблеми с контузени играчи, а дълго време нямаше мач и заради много заразени с коронавирус.

Срещу „Локо“ „сините“ се представиха добре и не оставиха шансове на гостите. „Черно-белите“ не показаха почти нищо в предни позиции само дни след гръмкия си успех над „Ботев“ с 6:0 в дербито на Пловдив.

Трите точки изкачиха „Левски“ на 10-о място с 14 точки. Пловдивчани остават втори с 27, но има две точки по-малко от „Лудогорец“ и с два мача повече от шампиона.

В първия си мач Стоянович направи промени, като дебют записа Патрик-Габриел Галчев, който игра като ляв бранител. „Сините“ показаха агресия и повече желание от гостите от Пловдив. Головите шансове бяха малко, но в 36-ата минута Петър Витанов повали Насиру Мохамед и реферът Петър Костадинов отсъди дузпа, която Робърта реализира.

След почивката „Локомотив“ държеше топката, но така и не намери път към синята врата. Най-добрият шанс се откри пред централния бранител Гомис, който с глава стреля в аут. За 90 минути обаче „Локомотив“ не успя да отправи точен удар.

Поражението пък бе първо за наставника на гостите Александър Тунчев и първо за „смърфовете“ след 8 двубоя. То дойде само 3 дни след пловдивскито дерби. Така балансът на младия специалист начело на „черно-белите“ вече е победа, равен и загуба.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html