понеделник, 29 април 2024 г.

Банкерката Невена, източила 1 млн. от „Инвестбанк“, пред самоубийство

Измамникът милионер Сергей Михайлов е вдигнал тежка сватба с приятелката си Сиси, разкрива седмичният вестник „Галерия“. В същото време банкерката Невена, която 2 години е лъгал по интернет, че ще я вземе за булка, е в тежка депресия. Разследването по мистериозния случай с кражбата на над 1 милион от „Инвестбанк“ и изпращането на пачките по куриер на Сергей продължава. Парите още не са намерени.

Сергей Михайлов

31-годишният мъж от село Мокреш до Монтана също е обвинен, но за измама, а Невена Йорданова – за присвояването на огромната сума от сметки на клиенти, които е прехвърляла по няколко схеми на свои роднини, а накрая теглила кеш и изпращала на Сергей. Най-странното в цялата случка е, че двамата са се запознали по интернет и никога не са се виждали на живо. Въпреки това хитрият Михайлов успява да я омае от разстояние като й пишел любовни обяснения й пращал снимки на мускулест мъж, за когото се представял. Две години Невена живяла с убеждението, че това е Михаил. С надеждата, че ще станат семейство тя му пращала още и още пари, за да го спаси от жестоки лихвари, които го преследвали. Това разбира се било поредната постановка на измамника.

За да праща парите на виртуалния си любим, Невена е източила 19 сметки на клиенти в „Инвестбанк“, по които не е имало движение дълго време, показва разследването. Сумата е близо 1,1 милиона лева. После ги прехвърляла по сметки на родителите си, а след това са теглени. Освен тези пари обаче е взела и кредити, за да праща пачки на Сергей. Намерени са само 30 хиляди лева, а останалата сума все още се търси. Под угрозата да влезе в затвора и въпреки това да дължи над 1 милион, които е изхарчил измамникът, Невена често говорела за самоубийство. Опасенията, че ще избяга, когато я освободят, не се оправдали. Жената живее с родителите си и не излиза никъде от срам, че е станала жертва на най-куриозната измама в последните години у нас.

Очаква се до Нова година прокуратурата да приключи разследването срещу двамата и да ги изправи пред съда, въпреки че парите ги няма. Тогава ще е и първата жива среща на банкерката с виртуалния й любим.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html