понеделник, 29 април 2024 г.

Коронавирусът застигна и Люис Хамилтън

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън e дал положителен резултат за коронавируса и ще пропусне второто състезание в Бахрейн.

Англичанинът, който на 15 ноември спечели седмата си титла, е усетил леки симптоми, след което се е изследвал и тестът е показал, че е заразен, съобщиха от Мерцедес. Пилотът вече е изолиран и за пръв път от дебюта си в Австралия през 2007 г. ще пропусне състезание.

От отбора заявиха, че Хамилтън се чувства добре и във форма. Предстои да бъде обявен заместникът му за старта на пистата „Сахир“.

Там преди три дни Хамилтън спечели 11-ата си победа за сезона. Невъзможността да участва в предстоящия старт означава, че няма да може да изравни постижението на Михаел Шумахер (2004) и Себастиан Фетел (2013) от 13 победи в рамките на един сезон. Също така приключва и постижението му от 48 поредни състезания, от които взима точки.

Последното състезание за сезона е в Абу Даби на 13 декември. Ако дотогава Хамилтън не даде отрицателен резултат, това ще означава, че сезонът за него е приключил.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html