неделя, 28 април 2024 г.

Берлускони с влошено здравословно състояние

.Състоянието на бившия италиански премиер Силвио Берлускони, който през септември заболя от COVID-19, се е влошило, съобщи единият от адвокатите му – Федерико Чекони.

84-годишният политик трябва да си почива вкъщи след прекарания коронавирус. Лекарите му препоръчват пълен покой, никакво придвижване и никаква работа, обясни Чекони.

В същото време говорителят на Берлускони заяви пред ТАСС, че състоянието на бившия министър-председател е задоволително, но се нуждае от „няколко дни почивка“.

На 4 септември на Дон Силвио беше поставена диагноза двустранна пневмония и лекарите решиха да го хоспитализират. На 14 септември Берлускони беше изписан от болницата и призна, че в някакъв момент се почувствал зле и е изпитал страх за живота си. На 29 септември Берлускони навърши 84 години.

Берлускони е бил министър-председател в три правителства,като е заемал тази длъжност в продължение на девет години, преди да бъде принуден да слезе от поста през ноември 2011 г. Той бе и бивш собственик на футболния гранд „Милан“.

И тъй като едно зло никога не идва само, в Милано и в други италиански градове са в ход процеси по делото „Руби-тер“. Берлускони, адвокатите му и още няколко човека са обвинени в подкуп на свидетели по шумен процес за използване на услуги от непълнолетни проститутки от страна на политици. През 2014 г. бившият премиер беше оправдан, но следствието подозира, че свидетелки по делото са дали неверни показания.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html