неделя, 5 май 2024 г.

Тайсън и Джоунс не се победиха (видео)

Легендите на бокса Майк Тайсън и Рой Джоунс-джуниър не излъчиха победител, завършвайки при равенство в 8-рундовия мач в Лос Анджелис.

54-годишният Тайсън не се е бил официално от 2005 г., когато загуби от Кевин Макбрайд, а 51-годишният Джоунс за последно бе на ринга при победата над Джеф Лейси през 2009-а, макар да е участвал в много други демонстративни боксови двубои.

Железния беше далеч по-активният боксьор и нанесе почти два пъти повече удари от своя опонент, но така и не успя да го нокаутира.

Бившият шампион в 4 различни категории заложи на дефанзивната стратегия „клинч“, като във всеки удобен случай просто сграбчваше Тайсън и не му позволяваше да го удря.

Майк прие с усмивка решението на виртуалните рефери за равенството, заявявайки , че е готов отново да се качи на ринга в подобен тип двубой.

Дуелът се проведе в 8 рунда, всеки от които по 2 минути. Двамата също така се биха с ръкавици 12 унции, което „омекотяваше“ ударите им и от това Джоунс се възползва максимално. Все пак и той отправи няколко добри удара, но болшинството боксови специалисти, сред които и бившият анализатор на ESPN Дан Рафаел, дадоха или всички, или почти всичко рундове в полза на Тайсън.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html