понеделник, 29 април 2024 г.

„Локо“ (Пд) унижи жестоко „Ботев“ в дерби за историята

„Локомотив“ помете вечния си съперник „Ботев“ с 6:0 в Битката за Пловдив, която се проведе пред празните трибуни на „Лаута“. Това е най-изразителният успех за домакините в историята на съперничеството между двата тима. Момчил Цветанов (2), Диниш Алмейда (9), Димитър Илиев (25-дузпа), Георги Минчев (29), Кристиан Илич (72) и Николай Николаев (78) бяха точни за домакините.

Успехът изстреля „черно-белите“ на първо място във временното класиране на първенството с актив от 27 точки, докато „Ботев“ остана с 13 точки на 10-а позиция.

„Очакваше се вулканът да изригне, дойде моментът и той си показа главата. Аз съм доволен от това, което направиха – предоволен и дано вървят така напред. Дербито винаги е било гъдел за всички, само дето моят втори син – Биската, не е в настроение, че не вкара, но това е част от играта. Имаше голямо желание, но… Само аз и той не вкарахме гол. Ние сме малко ненаситни. В края на краищата 6:0 е рекорд за „Локомотив“ и пловдивското дерби”, обяви в типичния си стил босът Крушарски.

„Акрапович е затворена история за мен. Гледаме си нашата кошара, другите не ме интересуват. Да са живи и здрави и ще се срещнем пак и пак ще ги бием. Празненства няма, спазваме указанията Трябва да се пазим, че положението е много сериозно. Върнахме се с бившия старши треньор от Бразилия и там човек без маска не излиза. Призовавам всички спазвайте правилата, защото никой няма да ви спаси. Колкото и да ревем за болници, не се ли пазим сами… те имат определен капацитет”, завърши шефът в „Локо“.

Истински крах. Мачът се разви много лошо за нас, вкараха ни с първите два удара. След изгонването на Джонатан вече нямахме никакви шансове. Прекалено много грешки, всеки един от играчите трябва да поеме своята отговорност, обяви треньорът на „Ботев“ (Пловдив) Петър Пенчев.

„С колегата се опитваме да помогнем, но за съжаление днес беше една катастрофа. Няма оправдание, нищо не функционираше просто. Не мисля, че разликата между двата отбора е толкова голяма, но днес се получи такъв резултат. Има още четири мача до края на полусезона и да се опитаме да измием този срам“, каза още Пенчев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html