неделя, 5 май 2024 г.

„Марица“ продължава без победа в Шампионската лига (видео)

Волейболният първенец „Марица“ (Пд) показа качества в последната си среща от домакинския си турнир в Група C на Шампионската лига за жени, но загуби от гранда „ВакъфБанк“ (Истанбул).

В зала „Колодрума“, воденият от треньора Джовани Гуидети турски тим бе абсолютно безмилостен в първите две части и в крайна сметка спечели с 3:1 (9, 10, -23, 16), за да си тръгне от Пловдив с пълен актив от точки и да остави „жълто-сините“ без победа.

Преди това първа победа записаха момичетата от полския Лодз, които надвиха Мюлуз с 3:0 (20, 23, 20).

Така, преди втория турнир в групата през февруари в „Лудж Спорт Арена“ в Лодз, непобеденият „ВакъфБанк“ е убедителен водач в класирането. Следват полякините с две победи, Мюлуз с една и пловдивчанки без успех до момента.

Най-резултатна за пловдивчанки срещу туркините бе Мирослава Паскова с 18 точки, от които една блокада и 1 ас.

Над всички за „ВакъфБанк“ бе Изабел Хаак с 21 т.

„Срещу такъв съперник трябва да бъдете смели, но разумни. Мисля, че в първите два гейма бяхме респектирани малко повече, отколкото трябваше. Разбира се, от другата страна на мрежата имаше състезателки от световна класа, но дори и в тези случаи трябва да дадете повече от 100% на терена. В третия гейм успяхме да изкараме цялата емоционална енергия, която ни остана след петгеймвия двубой с Лодз и показахме, че можем да се борим като равни дори с отбори като ВакъфБанк“, коментира треньорът на „Марица“ Лазар Лазаров.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html