петък, 3 май 2024 г.

Ицо за Марадона: Простих му, защото видях сълзите в очите му

Христо Стоичков беше един от близките приятели на Диего Марадона. Пред NOVA той даде интервю, в което говори за отношенията си с аржентинската легенда. Според него лешоядите, които са се навъртали около Марадона през последните години, са го съсипали.

„В последните дни често с колегите си спомняме това, което Диего направи като футболист. Извън терена е много лично. Той радваше много хора и аз съм сред тях.

Най-ярките ми спомени са от световното първенство през 1986 година. Няма как да не помня и как се запознахме в „Барселона“. Имахме един и същи мениджър по онова време – Хосе-Мария Мингея. Нашето приятелство не се купува и двамата сме грешали, но винаги сме намирали общ език.

Не дойде в София за моя бенефис и болката от това няма да изчезне. Впоследствие разбрах причината и му простих, защото видях сълзите в очите му. Нашето уважение, нашата обич няма да прекъсне. Той винаги ще остане в сърцето ми.
Благодаря му за всичко. Помня как прие моето семейство – майка, баща ми – Бог да го прости, брат ми. Играеше в Севиля, отидохме на гости и останахме в тях.

За мен е истински приятел. Приятел без граници. Жалко, не успяхме да го предпазим. Около него имаше много лешояди с костюми и вратовръзки, които само използваха името му и това му беше голямата грешка“, коментира Камата.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html