неделя, 5 май 2024 г.

Златан Ибрахимович отново ще играе за Швеция

39-годишният нападател Златан Ибрахимович проведе среща със селекционера на Швеция Яне Андерсон, на която бе обсъдено възможното завръщане в тима на ветерана, съобщи сайтът на футболната федерация на Швеция.

„Когато Златан съобщи за готовността да играе за националния отбор, естествено, беше важно да се срещнем и обсъдим това колкото може по-скоро. Радвам се, че успяхме да организираме срещата толкова бързо. Тя премина много добре и плодотворно и сме съгласни да продължим диалога“, заяви наставникът на шведите.

Стрелецът на „Милан“ дебютира за първия отбор на „Трите корони“ на 31 януари 2001 г. в приятелски двубой с Фарьорските острови. Оттогава той изигра 109 срещи с националната фланелка, в които вкара 62 гола и асистира за 17.

На 22 юни 2016 г. той изигра последния си мач за родината срещу Белгия и впоследствие пропусна похода на тима до 1/4-финалите на Мондиал 2018 в Русия.

Тази седмица Ибра спечели за рекорден 12-ти път наградата за най-добър футболист на годината в Швеция, след което призна, че завръщане в националния състав не е изключено.

Таранът води в голмайсторската листа на Серия А с 10 гола от началото на сезона.
Швеция ще срещне Испания, Полша и Словакия в груповата фаза на европейското първенство догодина.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html