неделя, 28 април 2024 г.

Жозе надъхал „Тотнъм“ за „Лудогорец“ с истории за Диего

След победата над „Лудогорец“ с 4:0 в Лондон треньорът на „Тотнъм“ Жозе Моуриньо не пропусна да си спомни за Диего Марадона. И да разкаже каква е разликата между звездата Марадона и човека Диего.

„От една страна беше Диего, а от друга – Марадона. За Марадона няма да говоря. Всички ги познават и няма да го забравят“, започна Специалния.
„Диего беше нещо различно. Хората, които му бяха приятели, които деляха с него една съблекалня, бяха му колеги – те имаха привилегията да го познават. Мога да кажа, че ми беше добър приятел. Контактите ми с него бяха предимно по телефона. Срещали сме се няколко пъти“, разясни Моуриньо.

„Той имаше голямо, голямо, голямо, голямо сърце. Липсва ми точно това. Ако ми липсва играта му, мога да я намеря в интернет. Но Диего няма да мога“, каза още той.

Мениджърът на „шпорите“ разкри, че с истории за световния шампион от 1986 г. с Аржентина, е надъхал играчите си преди мача с българския шампион. И явно това е сработило, тъй като английският тим тотално надигра разградчани.

„Днес цял ден разказвам на момчетата истории и спомени с него. Много ще ми липсват обажданията по телефона. Винаги ми звънеше след загуби и никога след победи. Знаеше, че след успехите нямам нужда от обаждане. Но в трудните моменти, след загуби, ми казваше: „Мо, не забравяй, че си най-добрият“. Имаше страхотен подход. Ще ми липсва този Диего“, завърши своя разказ Моуриньо.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html