събота, 4 май 2024 г.

Емил Димитров-Ревизоро: „Бургас е новият Перник“

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров поиска извънредно думата в парламента, за да даде информация за състоянието на водоизточниците в страната. По думите му до 6 месеца Бургас е изправен пред водна криза.

„От месец януари тази година МОСВ пише отчети 10 пъти. Направили сме два консултативни съвета по водите. Всички са взели единодушни решения, че в случай че трета година има суша и потреблението е в стандартните размери и обеми – Бургас ще остане без питейно-битово водоснабдяване. Бургас и Южното Черноморие ще станат два пъти по-привлекателна туристическа дестинация. Освен прочутата по Нови Искър кал жителите и гостите, ако имат тогава все още, ще опитат и неизвестната камчийска кал“, категоричен беше министърът.

По думите му в резултат на 20 писма, 2 съвета, десетки интервюта, предавания и публикации нищо не е предприето. Ревизоро продължи с атаката:

„Цяло лято чакам един пиар да реши кога ще е подходящият момент за първа копка, така и не реши. България се управлява от пиарите“, коментира видимо ядосаният министър.

Той покани по двама представители от партия, за да решат заедно водните проблеми в страната, защото според него догодина ще има водна криза в земеделието.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html