неделя, 5 май 2024 г.

Цветанов скочи в подкрепа на приятеля си Камбитов, използва Фейсбук и сайта на партията си

Няколко часа след като Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) наложи санкции за близо 100 000 лева за установяване на конфликт на интереси по отношение на бившия кмет на Община Благоевград Атанас Камбитов, неговият ментор Цветан Цветанов скочи в негова защита, като използва профила си в социалните мрежи и интернет сайта на партията си „Републиканци за България“.

КПКОНПИ установи, че Камбитов, който два мандата беше кмет на Благоевград от ГЕРБ, в качеството му на лице, заемащо висша публична длъжност, е издал заповеди и е утвърдил протокол за продажбата на общински имот, сключил е договор за продажба на друг общински имот, като и двете действия са извършени в частен интерес на свързано с него лице. Така загубилият изборите преди няколко месеца бивш кмет подгони защитника си Цветанов в придобиването на недвижими имоти.

„От ПП „Републиканци за България“ сме убедени в невинността на г-н Атанас Камбитов. Атаката срещу него очевидно е политическа и има за цел да окаже натиск преди предстоящите избори. Противопоставяме се на поредния опит на властта да използва държавни институции за сплашване на своите опоненти и сме единни в подкрепата си за г-н Камбитов. Готови сме за предстоящите частични избори на територията на община Благоевград и излизаме за победа.“, написа в профила си във Фейсбук Цветанов.
Атаката срещу решението на Комисията и косвено срещу държавата продължава и на интернет сайта на партията „Републиканци за България“, която шегобийци вече кръстиха „РЗП“:

„Станахме свидетели на поредния случай, в който държавен орган се използва за разчистване на политически сметки. За пореден път КПКОНПИ беше използвана за оказване на натиск върху политически опоненти, при това със спорни аргументи и без наличието на никакви правни основания. Актът на КПКОНПИ е в дисонанс със законите на страната, но е в съзвучие с политическите интереси на властта.“, пише на сайта на Републиканците.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html