неделя, 5 май 2024 г.

Вижте какво наследство оставя Марадона на децата си

Диего Марадона, който остана завинаги на 60, покосен от инфаркт, оставя след себе си повече дългове, отколкото авоари в банката. Според медиите в родната му Аржентина финансовото състояние на един от най-великите футболисти за всички времена, се оценява на 100 000 долара.

Приживе До Диего бе в непрестанен конфликт със закона и с властите във всяка страна, в която играе. По време на престоя си в италианския „Наполи“ (1984-1991) натрупва дългове от близо 40 милиона долара от неплатени данъци, твърди вестник „Кориере дело спорт“.

„Божията ръка“ години наред не стъпва на Апенините, именно, защото е преследван от местната полиция и прокуратура заради старите си дългове. Когато посещава Италия през 2009 г. от него са конфискувани чифт диамантени обеци на стойност 4800 долара, в опит да бъде погасена, макар и незначителна част от борча му.
Три години по-рано от Дон Диего са иззети два часовника „Ролекс“, всеки на стойност от 13 350 долара поради същата причина.

Геният с топка в крака води разточителен начин на живот и не успява да спести почти нищо от двата си бомбастични трансфера, с които два пъти чупи световния рекорд за най-скъпопродаден футболист – в „Барселона“ (отива при каталунците срещу 4 милиона долара от „Бока Хуниорс“) и в „Наполи“ (продаден е на клуба от Неапол срещу 7 милиона долара) .

Баща е официално на признати от него осем деца.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html