неделя, 5 май 2024 г.

Байдън призова американците да не пътуват при близките си за Деня на благодарността

Новоизбраният президент на Съединените щати Джо Байдън призова американците да си останат вкъщи по време на дългия уикенд за Деня на благодарността в опит да се ограничи разпространението на коронавируса.

„Денят на благодарността винаги е бил специално време за моето семейство. И макар да знам, че това не е начинът, по който много от нас се надяваха да прекарат празника, малкият акт да останем вкъщи е подарък за нашите сънародници“, написа Байдън в профила си в Туитър.

Според последните данни новите случаи на Covid-19 в САЩ достигнаха през последното денонощие 181 490, а броят на починалите се увеличи с 2297.

Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията също препоръчаха „настоятелно“ американците да избягват пътувания, за да видят членове на техните семейства и приятели за Деня на благодарността.

Въпреки призивите се очаква около 50 милиона американци да пътуват от днес до неделя, като те ще бъдат само с 5 милиона по-малко от пътувалите за Деня на благодарността през миналата година.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html