четвъртък, 2 май 2024 г.

До 21 декември се затварят училища, университети, МОЛ-ове, спират и състезанията

България затяга епидемиологичните мерки  в неравната битка с КОВИД-19. Това бе обявено на специална пресконференция от министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Новите мерки влизат в сила от петък и продължават до 21 декември 2020 година.

Така, считано от петък вечерта, се преустановяват заниманията в детските градини, училищата, университетите, занималните, езиковите центрове, детските клубове. Спират псе всякакви масови мероприятия като конгреси, тимбилдинги и семинари. Преустановяват се всички спортни състезания за юноши и девойки до 18 години от вътрешен характер, остават участията на българските спортисти единствено в международни състезания. Не се допускат събирания от частен характер с повече от 15 души. Затварят се фитнес центровете, заведенията за хранене и развлечение. Допускат се само доставки на храна по домовете. Хазартният бизнес също ще усети удара на мерките, защото се затварят всички казина и игрални зали у нас.

„Парковете и градините остават отворени, няма да налагаме и вечерен час, както е в много други страни. Ще работят и театрите с 30 на сто от капацитета си при всички мерки за сигурност. Това съм го уточнил с министъра на културата Боил Банов“, коментира проф. Ангелов. Той уточни, че МОЛ-овете ще бъдат затваряни, но това не важи за малките квартални магазини, които ще продължат да работят.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html