неделя, 5 май 2024 г.

Валери Симеонов: Мерките са изключително необходими и адекватни

„Доволни сме, защото според нас такива ограничения като КПП-та не са необходими. Сегашните мерки са много по-прагматични и ефикасни. Новото е, че не се затварят малките търговски обекти. Заставаме зад тези мерки”, заяви председателят на НФСБ и зам.-председател на Народното събрание Валери Симеонов. Според него мерките са изключително необходими и адекватни.

От НФСБ не са удовлетворени от това, че още на 4-5 ноември са „изиграли ролята на лошите пророци”.

„Още тогава настоявахме за това. Прекалено дълго време си затваряхме очите, че децата са преносители на вируса. Изразяваме своето огорчение от късното решение на правителството”, каза още Симеонов.

Той обърна внимание и на липсата на задължителни съпътстващи икономически мерки. Според него трябва да се въведе финансова компенсация за всички потърпевши, тя трябва да е 80% от оборота за същия период през миналата година.

От НФСБ са поставили и въпроса за работата Народното събрание – преминаване към дистанционна работа и дистанционно гласуване. В парламентарната група на партията потърпевши са 20%, двама са в тежко състояние. 50% от ВОЛЯ са болни.

Симеонов подчерта, че основно БСП не спазват мерките. „5-10 човека трайно не носят маски, на 1/3 носът им е отвънка. Нивото на дисциплината не е такова каквото трябва да е, не искаме да даваме повече жертви“, каза той.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html