неделя, 5 май 2024 г.

Байдън: Америка ще си възвърне ролята на глобалната сцена

Управлението на Байдън няма да бъде трети мандат на Обама. Това обяви победителят на президентските избори през 2020 г. в първото си интервю след 3 ноември пред журналиста на Ен Би Си Лестър Холт. Байдън също обяви, че не възнамерява да използва министерството на правосъдието, за да разследва Доналд Тръмп.

Ето акценти от интервюто на избрания за президент на САЩ.

  • Америка се завърна. Отново сме на почетното място на масата. Говорих с повече от 20 световни лидери и те всички са доволни от това, че Америка ще си възвърне ролята на глобалната сцена и ще започне отново да гради коалиции.
  • Това не е трети мандат на Обама. Сега сме изправени пред напълно различен свят. Президентът Тръмп извърши много промени. Той наложи политиката „Америка първа“, което на практика направи „Америка сама“, нашите съюзи са подлагани на изпитания. Затова назначих на ключови позиции в администрацията си хора, които покриват спектъра на американския народ, както и спектъра на Демократическата партия.
  • Надявам се, че ще се обединим около необходимостта от маски, социално дистанциране, тестване, проследяване на контактните лица. Те са критично важни, за да ограничим този вирус. Думите на президента са от значение. Мисля, че носенето на маски и социалното дистанциране са патриотичен дълг.
  • Помня веднъж баща ми как беше неспокоен. Помня как една вечер чувах леглото да скърца. На следващата сутрин попитах майка си: „Мамо, какво му е на татко?“. Тя ми отговори: „Притеснен е, той смени работата си и загуби здравното си осигуряване“. Не е знаел какво да прави.
  • Помислите си за всички хора, които лежат късно през нощта, гледат към тавана и си мислят: „Да не дава Господ – какво ще се случи?“. Трябва да действаме, за да гарантираме, че ще има достъпно здравно осигуряване. Това е повече от финансова криза. Това е криза, която причинява невероятен стрес за милиони хора. И ние можем да я решим и заедно с това да постигнем ръст на икономиката.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html