неделя, 5 май 2024 г.

Професор Чорбанов: „Мерките няма да помогнат“

Мерките, които се предвиждат няма по никакъв начин да ограничат вируса. Това ще забави разпространението, но ние всички ще се срещнем с COVID-19 все пак – неизбежно е. Това заяви в интервю професор Андрей Чорбанов. Според него здравната ни система трябва да бъде по-добре организирана.

„Тука не става дума за партизанщина, само и само да сме против. Не смятам, че затварянето ще спре контактите. Никой не твърди, че няма пандемия, че няма починали. Но въпросът е, че точно тези мерки няма да ограничат вируса“, коментира още той.

Чорбанов смята, че „скриването“ на здравото население като деца и студенти ги прави потенциални вирусоносители след това. Той подчерта още, че няма как да се скрием от вируса.

„Ваксините са няколко типа. Но те трябва да бъдат насочени към рисковите групи, за потенциалните пациенти. Но ваксина още няма. Всеки който се ваксинира сега, ще участва в проучване. Ваксините ако бъдат регистрирани, ще бъдат с огромни компромиси. Те не са минали всички необходими етапи.“, категоричен е професор Чорбанов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html