неделя, 5 май 2024 г.

Държавата остава без транспорт в сряда заради стачка на частните превозвачи

Снимка Клуб Z

На 25 ноември – сряда, частните превозвачи обявяват голяма стачка в страната. Заканата е да се покаже „червен картон на държавата“.  Ще има и протест на пл.“ Александър Батенберг“ в столицата от 10 до 12 ч.

„От 00.00 ч. на 25 ноември ние ще преустановим превозването на пътници по републиканската и общинските пътни мрежи. Градските превози ще спрат за 2 часа. От 8:30 ч. сутринта в София няма да работят и таксиметровите шофьори“.

Така ще премине „предупредителният протест“ на сдруженията на автобусните превозвачи тази сряда, заявиха представителите на организациите днес на специална пресконференция, в която отново категорично застанаха зад идеята за затвор за всички нерегламентирани превозвачи.

Самият протест ще включва и събиране на 100 автобуса и 2000 таксита в столицата на обяд отново на 25 ноември.
Превозвачите освен това и предупредиха, че ако исканията им не бъдат приети, то пред тях има два варианта – или и те да започнат да превозват нерегламентирано, или да преустановят извозването на пътници до приемането на промените и тоталното затваряне на транспортните компании в страната.

Дотук се стигна, след като през миналата седмица ГЕРБ не събра нужните 121 гласа, за да преодолее поредното вето, наложено от президента Румен Радев. Държавният глава върна за ново разглеждане прокараните според него по „другия начин“ промени в Наказателния кодекс, които криминализираха т.нар. нерегламентиран превоз.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html