неделя, 5 май 2024 г.

Шампион от Sofia Open спечели титлата в Лондон

Даниил Медведев спечели Финалите на АТП в Лондон. В сблъсъка за трофея той надви Доминик Тийм с 4:6, 7:6(2), 6:4. Това е най-големият успех в кариерата на руския тенисист, който преди година триумфина на Sofia Open. Тийм пък загуби втори пореден финал.

Австриецът изглеждаше близо до успеха, след като поведе с 2:0 в тайбрека на втория сет. Медведев обаче спечели следващите седем разигравания, за да вкара мача в трети сет. В него руснакът проби сервиса на австриеца при 2:2. До края Даниил взимаше уверено сервис геймовете си. Така той стана последният шампион в Лондон. От догодина финалите на АТП ще се провеждат в Торино. В петте последни издания на турнира в Лондон обаче има пет различни шампиона – Новак Джокович, Анди Мъри, Григор Димитров, Александър Зверев и Стефанос Циципас.

„Разбира се, че съм разочарован, но същевременно съм горд от представянето си. Даниил наистина заслужаваше титлата – игра прекрасно. Надявам се да имаме още такива мачове занапред – беше удоволствие, макар да загубих“, заяви Тийм.

„Фантастичен мач. И взех една от най-големите си победи. Доминик, ти беше великолепен съперник и заслужаваш поздравления. Името ти вече е в историята на тениса, играеш невероятно. Искам да играем още в подобни големи финали“, каза Медведев.

По-рано през деня Уесли Куулхоф и Никола Мектич спечелиха финала на двойки. Те победиха Едуар Рожер-Васелин и Юрген Мелцер във финала.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html