неделя, 5 май 2024 г.

Вратар закопа „Барса“ в дербито с „Атлетико“

„Атлетико“ Мадрид спечели с 1:0 домакинството си на „Барселона“ в дербито на 10-ия кръг в Ла Лига. Единственият гол в мача падна в добавеното време на първата част, когато Яник Караско се възползва от груба грешка на Марк-Андре тер Стеген.

За Лионел Меси това бе юбилеен мач №800 с екипа на каталунците във всички турнири.

Играчите на Роналд Куман направиха доста слаб мач и трудно стигаха до голови положения. Домакините се бранеха добре, а при една контраатака в 11-ата минута Маркос Йоренте разтресе гредата.

След почивката Куман опита да разнообрази играта на каталунците, като пусна в игра Филипе Коутиньо, но и това не доведе до нужния резултат.

След шестата си победа от осем мача „Атлетико“ се изравни на върха в класирането с „Реал Сосиедад“, който обаче е с мач повече.

Тимът на Диего Симеоне продължава да е единственият без загуба от началото на сезона в Ла Лига. „Барселона“ пък допусна трето поражение от осем срещи и заема десетото място с 11 точки.

Луис Суарес, който през последния трансферен прозорец премина в „Атлетико“ именно от „Барселона“, не успя да се изправи за първи път срещу бившия си тим, тъй като по време на паузата за националните отбори даде положителен тест за COVID-19.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html