неделя, 5 май 2024 г.

Бил Гейтс: Чака ни нова пандемия

Бил Гейтс: Пандемията от коронавирус ще приключи през 2022 г. - NOVA

Основателят на „Майкрософт“ Бил Гейтс предсказа появата на нова пандемия, след като тази с коронавируса бъде преодоляна. Милиардерът обсъди сегашната ситуация в разговор с актрисата Рашида Джоунс и главния здравен инспектор на САЩ Антъни Фаучи. По време на подкаста Джоунс попита Гейтс дали наистина се очаква нова пандемия, която ще се разпространи в цял свят. „Да. И ние ще бъдем късметлии, ако това се случи след двадесет години“, каза Гейтс.

Той добави, че в медицинските среди съществува сценарий, при който такава пандемия може да се случи много по-рано, например след три години. „Този път обаче човечеството ще е много по-подготвено. Тогава ще имаме алгоритми за въвеждане на карантина. Освен това системата за тестване ще бъде много по–добра. Втори път няма да бъдем толкова глупави“, коментира още Гейтс.

Той обаче предупреди, че тази зима ще бъде много тежка заради коронавируса. „В близките седмици ни чакат много лоши новини, преди ваксините да влязат в масова употреба“, заяви още един от най-богатите хора в света.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html