неделя, 5 май 2024 г.

Людмил Ангелов ни среща с гения Шопен

Предстои втората част от интеграла с оркестровите творби на Шопен, която известният пианист Людмил Ангелов представя в „Европейски музикален фестивал“ 2020. Поради големия интерес концертът ще бъде представен два пъти – на 23 и 24 ноември.

В програмата ще прозвучат Фантазия върху полски теми оп. 13; Анданте спианато и голям брилянтен полонез оп. 22; Концерт за пиано и оркестър №1, ми минор, оп. 1 – всички те част от творчеството на Фредерик Шопен.

„ЕВРОПЕЙСКИ МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ“ 2020 е част от Календара на културните събития на Столичната община и съорганизатор Министерството на културата. Събитието се реализира с подкрепата на Полския институт в София и в партньорство със Софийската филхармония

След успешното представяне на два солови рецитала в края на 2019 г. пианистът Людмил Ангелов ще изпълни всички оркестрови композиции на полския майстор на пианото Фредерик Шопен в рамките на „Европейски музикален фестивал“ 2020. Двата концерта от интеграла трябваше да се състоят съответно на 25 март и 15 април, но бяха отложени след въвеждането на строги противоепидемични мерки заради разпространението на COVID-19.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html