понеделник, 29 април 2024 г.

Любо Пенев открил палача на Германия

Любослав Пенев е откривателят на нападателя на Испания Феран Торес, който разнебити Германия с хеттрик. Българинът е треньор на втория отбор на „Валенсия“, когато започва да пуска нападателя.

„Обичам Феран. Той заслужава всичко, което е постигнал. На „Местая“ проби много бързо. Той е много скромно момче, образован и с огромно желание да тренира. Има още върху какво да работи“, казва Любо в специално интервю за Радио „Марка“.

„Питайте клуба защо той не е там и защо го оставиха да напусне. Днес „Валенсия“ не е това, което градът и феновете заслужават. Ако продължаваш да изпускаш такива играчи няма как да се бориш с големите“, твърд е Любо.

В момента Торес е играч на „Манчестър Сити“.

Легендата на „Валенсия“ и на родния футбол разкри, че преди години е можел да стане наставник на Валенсия. Настоящият треньор на „Царско село“ дори обсъдил тази възможност с Амадео Салво, който беше президент на „прилепите“ в периода 2013/15.

Ел Голеадор обаче не беше назначен на поста, но през 2017 г. ръководеше клубния дубъл за няколко месеца.

Пред Радио „Марка“ бившият нападател говори и за трансфера на Луис Суарес.

„Преди доста години обсъждахме редица неща с Амадео. Включително и възможността да поема „Валенсия“, но това е друга история. Тогава, ако ме бяха назначили за треньор, едно от попълненията, които щях да поискам, беше Луис Суарес. Още тогава той беше лидер и аз щях да пожелая този войн. Но това беше преди много години, нещата се развиха различно, а той отиде в „Барселона“. Диего Симеоне отлично знае какво прави. От доста време е в Атлетико и записа много важни резултати. Направи голям трансфер, мисля, че Суарес ще даде много на Атлетико. Познавайки стила на Чоло, сблъсъкът с „Барселона“ ще е интересен“, сподели българинът пред испанската медия.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html