неделя, 5 май 2024 г.

Позор за „майките“ от „Системата ни убива“!

Репортерката на NOVA Даниела Пехливанова беше ударена с пълен кен с бира докато изпълняваше служебните си задължения. Това се случи в петък вечерта при протест пред Българската национална телевизия. Пехливанова сезира правоохранителните органи за посегателството срещу нея и екипа на NOVA.

„Това че ме удариха с такъв кен бира не ме притесни толкова много и го казвам напълно искрено. Знаем, че понякога на такива събития има хора, които не издържат психически и това може би е начинът да се изразят”, каза Даниела Пехливанова в студиото на „Здравей, България”.

„Това, което ме притесни обаче, е реакцията на майките от „Системата ни убива”. До момента, в който не дойдоха да ми викат в лицето с мегафона, нямаше никакъв проблем. Преди това бях там поне час и половина. Взимах интервюта, не съм чула обида срещу мен”, посочи още тя.

И допълни: „Видях срещу себе си жени, които забравят, че и аз съм майка. Докато бях на това събитие вкъщи ме чакаше моето дете, което няма и 2 години. Успоредно с това майка ми е видяла кадрите. Жената вдигна кръвно. Не е нормално в ситуация, в която отиваш да си свършиш работата, да се притесняваш дали ще се прибереш или ще отидеш в „Пирогов” да ти шият главата”, категорична бе Пехливанова.

В профила си във Фейсбук Даниела публикува обръщение към майките от Системата ни убива. Предлагаме го на вниманието на нашите читатели.

„Уважаеми майки, обръщам се към Вас в качеството си не на журналист от Нова телевизия, а на обикновен гражданин и също майка.

С начина, по който се държахте на протеста в петък 13-ти ноември, в моите очи провокирахте умишлено и станахте причина срещу мен да се изсипе не само словесна атака, но и физическа агресия! Освен това – с мегафон крещяхте в лицето ми въпроси, без реално да имате намерение да ме чуете. Ако искахте, щяхте да ми дадете възможност. С маска на лице и без мегафон, едва ли бих надвикала вашия.

Привикването на всички присъстващи с коментари от рода на „Вижте я, те няма да ни отразят, само ще изразят присъствие! Вижте я! Елате да я видите!”, доведе до нажежаване на ситуацията дотолкова, че да ме нападнат. През това време вашата реакция като майки не беше да опитате да защитите друга такава – продължихте да викате по мегафона и да снимате с телефони.

Уважаема г-жо Вера Иванова, обръщам се и към Вас персонално, защото смея да твърдя, че се познаваме добре. Отразявала съм вашите протести от самото им начало. Взимала съм лично от вас интервюта няколко десетки пъти. Стояла съм до тъмно с Вас пред сградата на социалното министерство. Предпочетохте да го премълчите в петък. Имате къса памет, или не беше удобно? Вие си знаете отговора!

Пак в лично качество смея да твърдя, че АЗ възпитавам детето си на морал и ценности. Върша си работата професионално и обективно. Помагам на хората, не провокирам да ги нападат. Вие можете ли да кажете същото за себе си? Не търся отговор, вече не ми е важен“!

Даниела Пехливанова вече сезира правоохранителните органи за посегателството срещу нея и екипа на NOVA. Пред БНТ имаше две агитки – противници и привърженици на президента Румен Радев, който беше гост в предаването „Панорама“. Екипът на Новините на NOVA настоява да бъде проведено разследване и нападателят да бъде идентифициран.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html