неделя, 5 май 2024 г.

Служебни шампиони на двойки на Sofia Open

Джейми Мъри и Нийл Скупски са шампионите на двойки на Sofia Open. Поставените под №2 представители на Великобритания триумфираха в петото издание на турнира от сериите АТР 250 в София без игра, след като водачите в схемата Юрген Мелцер (Ав) и Едуар Роже-Васлен (Фр) се оттеглиха от финалния сблъсък заради болки в рамото на австриеца.

„Щеше да е страхотно да излезем на централния корт и да изиграем финала, но такива неща се случват. Имахме три много добри мача в София през седмицата и се радвам, че ще отнеса със себе си шампионската титла в Лондон“, заяви бившият №1 в света на двойки Джейми Мъри.

„Наслаждавахме се на тениса тази седмица. За съжаление нямахме възможност да разгледаме града. Надявам се догодина да се върнем в София и да играем отново тук. Турнирът беше страхотен за нас, благодаря на всички – на хората, които се грижеха за нас на най-високо ниво, на спонсорите. Свалям шапка на организаторите за усилията, положени в тези трудни времена. Наистина се надявам да се върнем догодина и тогава да изиграем финала“, заяви Нийл Скупски.

Програмата в събота ще започне в 13:00 ч. с демонстративен шоу мач на двойки. От едната страна на мрежата ще застанат Димитър Кузманов и първият гимнастик, участвал шест пъти на олимпийски игри, четирикратен олимпийски медалист и световен шампион по спортна гимнастика Йордан Йовчев. Те ще играят срещу Александър Донски и актьора Ненчо Балабанов. Съдия на мача ще бъде Ники Кънчев.

В 15:00 ч. започва финалът на сингъл между Яник Синер и Васек Поспишил.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html