неделя, 5 май 2024 г.

Ясен е финалът на Sofia Open 2020

Вашек Поспишил ще играе срещу Яник Синер във финала на Sofia Open 2020. Дуелът между двамата стана факт, след като във втория полуфинален двубой канадецът победи с 6:7 (6), 6:2, 6:0 Ришар Гаске. Срещата продължи близо два часа, в които Поспишил пласира 19 аса и не загуби нито веднъж подаването си.

След изключително равностоен първи сет, в който пробиви нямаше, 34-годишният французин успя да се наложи с 8-6 точки в тайбрека и да поведе в резултата. В началото на втората част Гаске започна да изпитва физически проблеми и престана да бъде равностоен на Поспишил. След 2:2 гейма французинът не взе нито един гейм до края на двубоя.

По-рно днес 19-годишния Яник Синер спечели с 6:3, 7:5 срещу Адриан Манарино след близо час и половина игра. Благодарение на успеха италианецът ще играе за първи трофей от турнир на АТП.

Манарино започна много убедително двубоя и в първите си два сервис-гейма взимаше подаването си на 0. В петия гейм обаче 32-годишният французин се пропука и допусна да бъде пробит, след което до края на сета не получи възможност да навакса изоставането си. През втората част Манарино на три пъти можеше да поведе с пробив, но Синер все намираше начин да се измъкне. В 11-ия гейм французинът рухна и след елементарна грешка в близост до мрежата допусна пробив, след което сервирайки за мача 19-годишният Синер беше безкомпромисен.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html