четвъртък, 2 май 2024 г.

Китай поздрави Байдън, но с условие

Китай уважава избора на американския народ и поздравява кандидата на демократите Джо Байдън с победата на изборите, но има и предвид, че крайните резултати ще бъдат обявени в съответствие със законите. Това заявление направи официалният представител на китайското външно министерство Ван Вънбин.

„Ние разбираме, че резултатите от президентските избори ще бъдат определени в съответствие със законите и различните процедури на САЩ“, добави дипломатът. По-рано през седмицата прессекретарят на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков обясни защо държавният глава не е поздравил все още Байдън. Официалната руска позиция е, че съдът все още не си е казал думата.

В същото време съдът в Пенсилвания прие искането на Доналд Тръмп за ново броене на гласовете. В Джорджия вече започна ръчното преброяване на вота. Байдън се самообяви за победител на изборите, същото направиха и повечето медии, както и много чуждестранни държавни ръководители. Тръмп обаче не се отказва от битката и я пренесе в съда, като се очаква тя да стигне дори до Върховния съд.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html