неделя, 5 май 2024 г.

Владислав Панев: Гората в Рила изчезва заради незаконна сеч (снимки)

Гората в Рила през 2014 г.
Гората в Рила през 2017 г.
Гората в Рила през 2020 г.

В Рила масово се сече незаконно, което унищожава гората там. Това съобщи председателят на ПП „Зелените“ и общински съветник в София – Владислав Панев.

„Тайните масови сечи на български гори трябва да останат в миналото. Благодарение на сателитите на Гугъл можем да видим мащабите на обезлесяването от офиса си в София. Това е една от големите ползи на прозрачността. Снимките показват състоянието на изчезваща гора в Рила през 2014, 2017 и 2020 година. Виждате за какъв погром става въпрос. И това е масово.

Горите, водите, въздуха са най-голямото богатство на България, което се руши пред очите ни. Масови сечи, източване на язовири и замърсяване на реки. Превръщането на родината ни в сметището на Европа. Доста тъжна реалност“, коментира той във Фейсбук.

Според него преодоляването на проблема минава първо през осветяването му – точно както с незаконния внос на боклуци, източването на язовири и незаконни строежи.

„Наред е защитата на белите дробове на България. Може би помните страхотната работа на bird.bg по темата. Освети как покрай законните сечи вървят и незаконните. За стотици хиляди кубика годишно. Страшна и гнусна история с бъдещето на България“, допълва той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html