неделя, 5 май 2024 г.

Тайсън: Джошуа има още да учи

За пореден път легендата Майк Тайсън се изказа ласкаво за настоящия крал на WBC при тежките – Тайсън Фюри.

„Железния“ Майк никога не е крил симпатиите си към един от най-добрите бойци на нашето време и не пести суперлативи по адрес на британеца. Иконата от 80-те и 90-те години на миналия век даде и оценка на другия настоящ шампион – Антъни Джошуа, като не пропусна от снимката и сънародника си Дионтей Уайлдър.
„Той е много добър боксьор“,заяви 54-годишният Тайсън, който в края на ноември ще се изправи срещу Рой Джоунс в приятелски мач.

„Фюри не изглежда плашещо, но е много подвижен и знае тънкостите на бокса. Умен е и е изключително трудно да го удариш заради височината му. Той е същинско чудовище на ринга.

„А Уайлдър трябва да си извади главата от задника и да спре с глупостите“, каза Майк по адрес на бившия шампион на WBC. „Той трябва да се върне в залата и да продължи с кариерата си. Бих искал да го видя отново срещу Фюри. Винаги когато имаш възможност да се биеш в голям шампионски мач, трябва да се възпозлваш от шанса. Кариерата на професионалният боксьор е къса“, е мнението на Майк.

„Много хора казват, че Джошуа е хартиен шампион, но това не е вярно. Той е много голям, а като си толкова едър и висок не е лесно да се биеш. Особено като повечето ти опоненти са по-малки от теб. Той все още има какво да учи в занаята, има много неща, които да прибави към арсенала си“, заяви някогашният неоспорим крал на тежката дивизия.

Междувременно стана ясно, че Уайлдър ще започне преговори с екипа на Тайсън Фюри в опит да го привлече към трети двубой, какъвто счита че му се полага. Това бе съобщени от един от мениджърите на американеца, Шели Финкел.
„В договора ни има клауза, че ако има несъгласие, ще се отиде на медиация и точно това ще се случи сега,“ заяви Финкел. „А след това и на арбитраж, ако това се окаже неуспешно.“

„Откачено е, но всеки започва да оспорва нещата в съда“, сподели мениджъра на Фюри – Боб Аръм. „Доналд Тръмп оспорва изборите, Финкел оспорва договора. Такива са нещата.“

Припомняме, че в първата битка между двамата се стигна до равенство през декември 2018 г., а след това при реванша на 22 февруари Фюри нокаутира Уайлдър.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html