неделя, 5 май 2024 г.

Северна Македония показа как се прави, класира се на Европейското

Националният отбор на Северна Македония постигна най-големия успех в историята си. Комшиите победиха Грузия с 1:0 във финалния плейоф за участие на Европейското първенство по футбол, което ще се проведе следващото лято. Страната за първи път ще на голям футболен форум.

Грузия също се бореше за дебютно участие на Европейско първенство, но не успя да спре балканците. За съседите ни това беше седми пореден мач без загуба. След нулево първо полувреме, в което домакините имаха леко предимство, на сцената излезе легендата Горан Пандев. 37-годишният нападател, който спечели Шампионската лига с Интер през 2010 година, успя да вкара единствения гол в мача, завършвайки добра комбинация на своя тим в 56-та минута. До края на двубоя тимът на Игор Ангеловски се защитаваше добре и не допуснаха изравнителен гол.

Така Северна Македония стана крайният победител в четвърти поток на Лигата на нациите. Страната е в група С на Евро 2021, заедно с отборите на Нидерландия, Украйна и Австрия. По предварителна програма мачовете трябва да се проведат в Амстердам и Букурещ.

По предварителна програма комшиите ще дебютират на финалите срещу Австрия на 13 юни в Букурещ. После е мачът с Украйна на 17 юни отново в Букурещ. Последният мач от груповата фаза ще е с Нидерландия на 21 юни в Амстердам.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html