неделя, 5 май 2024 г.

На разговор с Малкия принц

Литературен конкурс под надслов „Разговор с Малкия принц“ обяви Мрежата от творчески градове към ЮНЕСКО. Инициативата е посветена на 120-годишнината от рождението на автора на известния поетично-философски разказ Антоан дьо Сент-Екзюпери.

Идеята приканва младите хора да се свържат отново с богатото въображение на твореца, допринесъл за мечтите на поколения деца и възрастни. Този път то отвежда в света на Малкия принц едно момиченце, поставено в условия на пълна изолация.

Секретариатът на ЮНЕСКО предизвиква младите хора от творческите градове към Мрежата да се „върнат“ назад във времето и да си представят, че са част от приключенията на Малкия принц. Генералният директор Одри Азуле също призовава за това в специално видеопослание.

Какво е нужно, за да се включите в конкурса?

Да дадете воля на творчеството си, като си представите посещението на героя и разговора, който води с малкото момиченце, да станете част от него, като опишете емоциите, надеждите, общочовешките ценности, които са неизменна част от един по-добър, щастлив и творчески устойчив свят.

Важно условие е участниците да са родени след 1 януари 1995 г. Конкурсът е открит, индивидуален и без такса участие. Творбите се подават чрез платформата на състезанието на следните езици: английски, руски, китайски, арабски, френски и испански.

Крайният срок за участие е 30 ноември 2020 г. Победителите ще бъдат обявени на 24 януари 2021 г. на церемония по случай Международния ден на образованието.

Ще бъдат обявени 60 финалисти и 6 лауреати, които ще станат част от онлайн честването и от фестивала #LearningPlanet Festival, който е планиран през следващата година в Париж.

Текстовете на финалистите ще бъдат публикувани на 6 езика в дигитална колекция „Разговори с Малкия принц“, която ще бъде разпространена чрез социалните мрежи на организаторите. Лауреатите ще получат специална покана за Световното изложение в Дубай през 2021 г.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html