неделя, 5 май 2024 г.

Гимназиите в София ще се обучават онлайн още 2 седмици

Снимка от ФБ страницата на г-жа Фандъкова

Не се предвижда въвеждане на нови ограничителни мерки в София заради разпространението на коронавируса. На заседание на Софийския кризисен щаб ще бъде обсъдено удължаване на сега действащите ограничения с още две седмици. Това съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова, цитирана от БНТ.

„Днес ще предложа на Оперативния щаб за борба с коронавируса гимназистите в София да останат на онлайн обучение още две седмици. След това обаче да започне поетапното завръщане на учениците в клас“, заяви кметът. Преминаването онлайн от гледна точка на образованието е нежелателно, но се прави, за да се избегне децата да се събират на групи, поясни Фандъкова.

Столичният кмет ще предложи и прогимназиалният курс между 5-и и 7-и клас също да премине към дистанционна форма на обучение. За началния курс от 1-ви до 4-и клас, както и за детските градини, все още не става дума.

„Ще препоръчаме на университетите да продължат онлайн обучението. Както и на работещите да направят организация, така че да няма събиране в офисите. Всички, които могат да работят онлайн, да продължат работата си така“, съобщи още Йорданка Фандъкова.

Остават в сила действащите в момента ограничения – за затваряне на нощните заведения, крайният час до 23.30 ч. за работа на ресторантите и кафенетата, забраната в моловете да влизат младежи под 18-годишна възраст без придружител.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html