неделя, 5 май 2024 г.

Това ли ще бъде последният сезон на Хамилтън във Формула 1?

Братът на легендата във Формула 1 Михаел Шумахер – Ралф, смята, че Люис Хамилтън наистина може да се оттегли от спорта, след като спечели седма световна титла. Англичанинът има възможност да вземе короната за сезон 2020 още тази седмица в Гран при на Турция. След предишната надпревара – Гран при на Емилия Романя – той заяви, че дори не знае дали ще е в спорта догодина. Това доведе до редица анализи възможно ли е наистина Хамилтън да си тръгне. Той все още няма договор с „Мерцедес“, макар шефът на тима от Бракли Тото Волф да твърди, че новият контракт е формалност.

„Люис ще спечели седма титла и това ще има определен ефект. Годините на непрекъснати пътувания, когато трябва да жертваш много неща и изразходваш огромна енергия отнемат сили“, обясни Ралф Шумахер
Братът на Пилето предположи пред „Скай Германия“, че пандемията от коронавирус е изиграла роля в ситуацията.

„Мисля, че заради пандемията не могат да се разберат за заплатата. Напълно възможно е да използва и това като предлог.“

Според бившия пилот от Ф1 доминацията на „сребърните стрели“ в спорта не е нещо изненадващо. Тимът от Бракли спечели на „Имола“ седма рекордна титла при конструкторите.

„Във Формула 1 все някой доминира. Някога беше „Макларън“, после „Уилямс“, след тях „Ферари“. Сега е „Мерцедес“ – основно благодарение на задвижващата си система. Двигателят им несъмнено превъзхожда всички останали, тъй като е по-мощен и по-надежден от тези на конкурентите. Освен това самият тим работи невероятно ефективно. На практика не допускат грешки. Още през 2019 г. твърдях, че рядко демонстрират реалния си потенциал. Тази година им се налага по-често да го правят, тъй като „Ред Бул“ постепенно съкращава разликата. Но както и преди виждам, че имат резерви.“

Самият Хамилтън благодари на баща си Антъни за усилията му да влезе във Ф1.

„Никога няма да забравя този момент. Започнахме, когато нямахме нищо. Известно време баща ми работеше на четири работни места, а аз спях на диван. Мечтаехме за нещо непостижимо – да вляза в най-силната надпревара на 4 гуми. За семейство без пари изглеждаше като лудост. Хората ни се смееха, казваха всякакви неща, шегуваха се, но ние запазихме спокойствие. Борихме се на пистата. Чудя се дали тези, които ни осъждаха тогава, сега ни мразят или може би са израснали и казват: „Това е страхотно“. Бих искал да вярвам във втория вариант. Но го направихме заедно и никога не се отказахме“, написа шесткратният световен шампион в Инстаграм.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html