неделя, 5 май 2024 г.

Арест за мъжа, който уринира върху българското знаме

Михаил Михайлов осквернява националния флаг на България.

Михаил Михайлов от Стара Загора, който през 2018 г. бе осъден условно, след като качи клип в интернет как поругава знамето на България, е задържан днес за същото деяние.

Специализираната прокуратура привлече отново към наказателна отговорност Михаил Михайлов от Стара Загора за престъпление против Републиката и за хулиганство на публично място, извършено с изключителен цинизъм и дързост, съобщиха от спецобвинението.

Михайлов в момента е обвинен за това, че на 7 септември 2020 г. на неустановено място в Стара Загора уринирал върху знамето на Република България, заснел деянието си на видео и същия ден го публикувал в интернет пространството. По тези обвинения с прокурорско постановление му е наложено задържане за срок до 72 часа.

Междувременно, на 1 ноември 2020 г. в социалните мрежи се е появил нов видеоклип, за който „Антени“ прътв писа и на който се вижда как Михаил Михайлов уринира върху българския трибагреник – този път на 60-ина метра от оградата на органите на специализираното правосъдие на ул. „Черковна“ 90 в столицата. Предстои материалите по този случай на поругаване на българския флаг да бъдат присъединени към вече образуваното досъдебно производство.

Днес, 10 ноември 2020 г., обвиняемият е задържан от органите на МВР и предстои да му бъдат предявени новите обвинения.

За първи път Михаил Михайлов бе обвинен за същите престъпления през 2018 г., а впоследствие и осъден (на 18 юли 2019 г.) от Специализирания наказателен съд на 1 година и 10 месеца лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок. Той бе признат за виновен затова, че на 29 май 2018 г. пред сградата на Съдебната палата в столицата запалил знамето на Република България, уринирал върху него и заснел действията си, а на 2 юни 2018 г. публикувал видеоклипа в интернет пространството. Съдебно-психиатрична експертиза по тогавашното дело доказа, че обвиняемият не страда от психическо разстройство, осъзнава действията и постъпките си и може да носи наказателна отговорност.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html