неделя, 5 май 2024 г.

Стилиян Петров: Бербатов трябва да е в БФС

„Димитър Бербатов трябва да заема ръководна длъжност в БФС. Човек с визия, интелект, постоянство и прагматизъм. Той е една от тези емблематични и независими личности. Бербатов знае, че винаги може да се обърне към мен за съвет и за подкрепа. В името на доброто на българския футбол“, сподели пред „24 часа“ рекордьорът по мачове за България Стилиян Петров.

Бившият ас на „Селтик“ и „Астън Вила“ добави, че не вярва, че не може да бъде избран нов президент на БФС без да има нужда от физическо присъствие на Конгрес. Той изтъкна, че цял свят работи онлайн и че той самият е изкарал треньорски лиценз онлайн, но изглежда само в България всичко трябва да е присъствено и не разбира това.

„Или причината е това, че просто в българския футбол няма достатъчно млади и компютърно грамотни хора. Това трябва да се промени“, е мнението на Петров.

Дългогодишният капитан на България обърна внимание и на националния ни отбор, както и на глобалната ситуация с пандемията от COVID-19.

„Всичко дойде от това, че просто много от хората не разбраха, че настъпиха промени, с които трябва да се свикне. След тази пандемия няма как да продължим както преди. Всеки трябва да се пази сам. Няма кой друг да те пази. Надявам се, че в скоро време ще има изход от ситуацията“, каза Стенли относно пандемията.

„Гледам голяма част от мачовете в България, когато имам време. „Монтана“ отново е в елита и следя с още по-голям интерес. Техен мач мога да пропусна единствено при доста сериозен ангажимент, след това обаче си го връщам на записа. Човек не трябва да забравя откъде е тръгнал“, добави той в отговор на въпрос дали гледа български футбол.

„Представянето на националния отбор показва, че не се работи правилно на всички нива във футбола ни. Като се започне от децата и се стигне до БФС. Изход винаги има, но трябва промяна, работа и професионализъм. Липсва ясна и ефективна структура в цялата система“, категоричен бе Стилиян.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html