неделя, 5 май 2024 г.

Доналд Тръмп търси пари от избирателите си

Кампанията на президента Доналд Тръмп и неговата Републиканска партия се обърнаха към донори в опит да съберат най-малко 60 млн. долара, за да финансират съдебните си дела относно резултатите от президентските избори, съобщи Ройтерс, цитиран от БТА.

Два от източниците дори посочват по-голяма сума – 100 млн. долара, която републиканците искат с оглед на съдебната офанзива, която се канят да предприемат по оспорване на изборните процедури и резултати в няколко ключови щати, където води съперникът на Тръмп – демократа Джо Байдън.

Очаква се юридическите битки да бъдат дълги и изтощителни, отбелязва Ройтерс.

От кампанията на Тръмп и от националния комитет на партията засега не са отговорили на искането за коментар по тази информация.

По-рано вчера щабът на Доналд Тръмп отправи призив и към привържениците му да даряват средства в специален “фонд за защита на изборите”, с които да се финансират съдебните дела, които държавният глава планира да води срещу резултатите от произведените на 3 ноември.

„Демократите се опитват да ни откраднат тези избори. Ние няма да ги оставим. Вие винаги сте били един от най-верните ми симпатизанти – затова и изпращам тази важна молба”, се казва в текста на индивидуалните имейли, изпратени до официално регистрираните пъддръжници на Тръмп.

“Имам нужда от помощта Ви, за да спрем дестабилизирането на тези избори от левите”, се казва в посланието, подписано от името на Тръмп и неговия предизборен щаб. Възможните дарения от страна на желаещите са между 5 и 2 800 долара, съобразно възможностите им.

Адвокатите на Доналд Тръмп вече обявиха че подготвят множество съдебни оспорвания срещу резултатите от преброяванията на гласовете в щатите, с резултати срещу Тръмп или обърнати в полза на опонента му Джо Байдън – като на първо място мишената им е Уисконсин. Демократите смятат жалбите неоснователни, но при всички положения могат да забавят обявяването на официалните резултати. Съдии в щатите Мичиган и Джорджия вече отхвърлиха жалбите на кампанията на Тръмп.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html