неделя, 5 май 2024 г.

Неочакван обрат: Все повече тръмписти не вярват и на „Фокс Нюз“

Доналд Тръмп. Снимка: Ройтерс

Оспорваните избори за президент на Щатите дадоха някои неочаквани резултати. Разделението на обществото в Америка засегна и медиите, които много хора определят като „либерални“ и „консервативни“.

Така например „Ню Йорк Таймс“ и „Вашингтоун Поуст“ са смятани от републиканците за медии на демократите и не бива да им се вярва. Те наистина са доста анти-Тръмп и подкрепят демократически политики и лица. Флагманът на другия лагер пък е „Фокс Нюз“, която последните години се превърна в най-силния глашатай на Доналд Тръмп и републиканците.

През цялото време на мандата си президентът даваше интервюта за нея, информация, ласкаеше я и нападаше репортерите от всъвъзможни други медии, като ги обвиняваше, че публикуват лъжи и не може да им се вярва.

Логично голяма част от гласоподавателите му спряха да вярват на тези медии. Сега обаче доверието им се пропуква и към „Фокс Нюз“.

Причината са резултатите от изборите, които към момента Тръмп губи. Голяма част от поддръжниците му просто не вярват, че това е истина и започват да обвиняват „Фокс Нюз“, че тя се е продала, и също публикува лъжливи новини за загубата на президента в ключови щати – много от които са републикански.

Вчера в Аризона протестиращи тръмписти, въоръжени и гневни, обсадиха някои изборни комисии, защото не вярват, че в тях се броят честно бюлетините. На протеста можеха да се чуят множество скандирания против „Фокс Нюз“ именно защото медията твърдеше, че преброяването е честно и Тръмп губи.

Същото се случи и в Мичиган, който бе обърнат от Джо Байдън в негова полза.

В интернет пространството е пълно с гневни реакции на републиканци, които твърдят, че ще спрат да гледат/четат телевизията и сайтовете ѝ, като насочат вниманието си към дори по-крайнодесни сайтове.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html