неделя, 28 април 2024 г.

Корнелия Нинова излиза от болница, БСП – от пленарната зала

Веднага след като състоянието на Корнелия Нинова се стабилизира, тя бе изписана от болницата, където бе настанена миналия петък за лечение от Covid-19. Лечението на лидера на БСП ще продължи в домашни условия, съобщиха от партията.

В идните дни Нинова ще възстанови работния си процес, като ще проведе онлайн заседания с Изпълнителното бюро на БСП и ръководството на Парламентарната група на „БСП за България“.

По същото време  стана ясно, че БСП няма да влезе в пленарна зала и да участва в обсъждането на бюджета. Това обяви зам.-председателят на парламентарната група на левицата Крум Зарков на брифинг в парламента. Възраженията им са както по параметрите на бюджета, така и по начина, по който обсъждането му влиза в дневния ред.

„Парламентарната група на БСП няма да подкрепи бюджетите на управленско безсилие, които ни се предлагат от правителството. И тъй като управляващите и мнозинството им го знаят, прилагат невиждани досега методи за силовото му прекарване през българския парламент, но не по този начин. Не по метода на джипката, вкарана в парламента“, заяви Зарков.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html