неделя, 5 май 2024 г.

„Тотнъм“ се разправи с „Лудогорец“


„Тотнъм“ разби „Лудогорец“ с 3:1 в мач от груповата фаза на Лига Европа. Жозе Моуриньо показа респект към домакините и пусна доста от титулярите си на „Хювефарма Арена“.

Лондончани създадоха първата голяма опасност в срещата след само минута и половина игра. Уинкс подаде на дъгата за Гарет Бейл, той върна встрани към Моура, който копна топката и изведе зад защитата на „Лудогорец“ Хари Кейн. Нападателят опита технично да прехвърли Пламен Илиев, но прати топката много неточно над напречната греда. В 13-ата „Тотнъм“ поведе. Моура центрира от ъглов удар. Кейн се извиси и отблизо стреля с глава. Илиев опита да избие, но не успя и тя влетя във вратата му. В 32-ата минута гостите стигнаха до втори гол. Хари Кейн намери Моура, който бе зад защитата на домакините и с левия крак отблизо вкара втори гол – 0:2.

Пет минути след почивката българите върнаха едно попадение. Текпетей проби отдясно навътре и отправи удар с левия крак, но топката се отби в крака на Дайър, а зад него беше Кешеру, който с левия крак прониза Харт – 1:2.

В 61-ата минута Моуриньо замени Моура с Хюн Мин Сон и това даде своите позитиви за гостите след само минута игра. Сон бе намерен от Холберг отляво и подаде успореден пас за Джовани Ло Селсо, който реализира третото попадение за гостите от английската столица.

В 73-ата минута „Лудогорец“ бе близо да реализира втори гол. Доминик Янков комбинира перфектно с Каули пред вратата на Харт, а бразилският плеймейкър отправи силен удар с десния крак, но англичанинът спаси.

До края и двата отбора нямаха сериозни положения пред вратата на съперника и завършиха при непроменен резултат. Така „Лудогорец“ остава последен в групата си без спечелена точка, докато Тотнъм събра шест пункта и продължава битката си за първото място с „Антверп“.

„Първото полувреме бе едно от най-слабите ни този сезон. Влязохме в двубоя с прекален респект към Тотнъм. След разбрахме, че каквото можехме да загубим, сме го загубили“, обяви треньорът на „Лудогорец“ Станислав Генчев.

„Тотнъм е по-добрият отбор. Има по-добрите играчи. Постарахме се доста. Взехме целия мач несериозно. Излязохме със силна атакуваща линия. „Лудогорец“ не е слаб отбор, но ние сме по-добри. Трябва да покажем абсолютно същата сериозност и в мача в Лондон“, каза наставникът на „Тотнъм“ Жозе Моуриньо.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html