неделя, 5 май 2024 г.

Солскяер: Последните ни два мача бяха като удар в корема

Мениджърът на „Манчестър Юнайтед“ Оле Гунар Солскяер нямаше как да е доволен след загубата с 1:2 от „Истанбул Башакшехир“ в Шампионската лига. Той заяви, че представянето на играчите му в тази среща не е било на нужното ниво.

„Не играхме добре срещу отбор, който работи здраво и ни хвана на контраатаки на няколко пъти. В първия случай изпълнихме къс корнер, но забравихме за човека в предни позиции, а това е непростимо. Голът на Марсиал преди почивката ни даде надежди, че можем да натиснем през второто полувреме. Хвърлихме се с всички сили, но не успяхме да ги пречупим. Няма как просто да се обърнеш и да вземеш трите точки в Шампионската лига. Не бяхме на нужното ниво, това е. Не е лесно да останеш позитивен, когато си загубил по този начин, но въпреки това смятам, че имам много добри играчи“, заяви Солскяер.

„Последните ни два мача бяха като удар в корема. Единственият начин да реагираме, надявам се и играчите да са на това мнение, е като се вдигнем и покажем какво можем срещу „Евертън“. Радвам се, че имаме мач в събота. Тези резултати ни разклатиха сериозно. Те бяха като сблъсък с реалността. Но трябва да останем силни“, допълни норвежецът.

В същото време „Барселона“ продължава да води групата си в Шампионската лига с пълен актив, след като спечели трети пореден мач. Каталунците не сгрешиха и срещу „Динамо“ (Киев), побеждавайки украинците с 2:1 пред празните трибуни на „Камп Ноу“.

Лионел Меси продължи традицията да реализира единствено от дузпи досега през сезона, като го стори за четвърти път.
Капитанът на домакините бе фаулиран съвсем рано в двубоя и в петата минута откри резултата с безкомпромисно изпълнение до гредата – 1:0.

Жерар Пике вкара втория гол за „Барса“ – отбелязвайки с глава в 65-ата минута след центриране на Ансу Фати, докато попадението за гостите отбеляза Виктор Циганков десет минути по-късно.

Всички резултати

Група Е
„Челси“ – „Рен“ 3:0
„Севиля“ – „Краснодар“ 3:2

Група F
„Зенит“ – „Лацио“ 1:1
„Брюж“- „Борусия“ (Дортмунд) 0:3

Група G
„Барселона“ – „Динамо“ (Киев) 2:1
„Ференцварош“ – „Ювентус“ 1:4

Група Н
„Истанбул Башакшехир“ – „Манчестър Юнайтед“ 2:1
„РБ Лайпциг“ – ПСЖ 2:1

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html