неделя, 5 май 2024 г.

„Реал“ се измъкна от блатото (обзор)

„Реал“ (Мадрид) победи „Интер“ с 3:2 в драматичен мач от група B на Шампионската лига.

На стадион „Алфредо ди Стефано“ домакините извоюваха първата си победа в турнира този сезон, след като бяха взели само точка от първите си два мача.

Домакините дръпнаха с два бързи гола през първата част. Първо Карим Бензема се възползва от лошо връщане на Хакими към вратаря, открадна топката и откри. Не след дълго Серхио Рамос с глава след корнер удвои.

Само три минути по-късно обаче, италианците се върнаха в мача с гол на Лаутаро Мартинес след брилянтна асистенция на Барела с пета.

След почивката Иван Перишич изравни, но в 80-ата минута Родриго отново изведе Реал напред с неспасяем удар от наказателното поле.

Попадението на Родриго се оказа победно и с него Кралския клуб събра 4 т. на второто място в групата. Толкова има и Шахтьор, който отнесе 0:6 от „Борусия“ (Мьонхенгладбах). Германците са лидери с 5 т., а Интер е на дъното с 2.

„Видях моя Интер във всеки смисъл на думата. Малко са отборите, които идват в Мадрид и играят по този начин. Можехме и да спечелим. Резултатът не отразява това, което играчите ми заслужаваха с играта си. Но потвърждава, че във футбола малки детайли могат да променят изхода на мача. В „Реал“ говореха за този мач като за финал и се вложиха максимално, бяха концентрирани и разбираха важността на резултата“, коментира след срещата треньорът на „нерадзурите“ Антонио Конте.

В друг интересен мач от Шампионската лига „Ливърпул“ се развихри и разгроми с 5:0 „Аталанта“ насред Бергамо в група D. Новата звезда в атаката на английския шампион Диого Жота блесна с хеттрик, след като започна като титуляр за сметка на Роберто Фирмино. По един гол добавиха Мохамед Салах и Садио Мане.

Всички резултати

Група A
„Локомотив“ (Москва) – „Атлетико“ (Мадрид) 1:1
„РБ Залцбург“ – „Байерн“ 2:6

Група B
„Шахтьор“ (Донецк) – „Борусия“ М 0:6
„Реал“ (Мадрид) – „Интер“ 3:2

Група C
„Порто“ – „Марсилия“ 3:0
„Манчестър Сити“ – „Олимпиакос“ 3:0

Група D
„Аталанта“ – „Ливърпул“ 0:5
„Мидтиланд“ – „Аякс“ 1:2

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html