неделя, 5 май 2024 г.

Бойко Борисов: Трябва да сме готови за Брекзит без сделка

 

Снимка от личния профил на Бойко Борисов

„Брекзит е изключително важна тема, но за съжаление към момента е по-вероятно да няма сделка между Европейския съюз (ЕС) и Великобритания. Затова трябва да сме готови“, това написа премиерът Бойко Борисов в личния си фейсбук профил. „На днешното заседание на Министерския съвет приехме план при Брекзит с или без сделка. Той предвижда законодателни и информационни дейности, както и сключването на двустранни и многостранни споразумения в различни сфери, в случай, че ЕС не предвижда общ подход за действие в тях при оттеглянето на Великобритания без сделка“, допълни премиерът.
„Продължаваме да подпомагаме българското образование. Даваме общо 2,3 млн. лв. на общините за реализирането на 4 образователни програми. С тези средства ще се модернизират 7 професионални гимназии и средни училища и ще се подпомогнат 125 училища за дейности по проследяването на личните постижения на учениците, а 153 учебни заведения ще получат средства за подготовка и обучение на екипи, които да помагат за по-плавния преход между отделните етапи на обучение. Със сумата от 149 750 лв. пък Астрономическата обсерватория в Димитровград ще бъде оборудвана с нов дигитален планетариум“, каза още Борисов.

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/politika/borisov-obyavi-losha-novina-i-predupredi-tryabva-da-sme-gotovi-video_news779308.html

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html