неделя, 5 май 2024 г.

Проф. Йонко Мермерски: Марешки е българският Тръмп

Както между Тръмп и политиците в САЩ, така и между него и политиците в България има голяма разлика, обаче имаме и еквивалент. Този еквивалент в България е в лицето на г-н Марешки”, заяви в интервю за в. „Стандарт” професор Йонко Мермерски.

Илюстрация: Дарик нюз

Той  живее в САЩ от 30 години, има издадени над 30 книги като 13 от тях са в съавторство с баща му проф. Христо Мермерски,  личен преводач е на американския президент, консултант е на Американската асоциация на медицинските университети, преподавал е в университета „Джорджтаун“ във Вашингтон.

„Този паралел идва оттам, че много малко хора влизат в политиката със свои собствени пари. Тръмп и Марешки водят добър начин на живот, имат си успешни бизнеси и на практика влизайки в политиката, всеки един от тях експонира семейството си, роднините си, децата си и себе си на това да станат публични фигури и да бъдат следени и коментирани за всяко действие.

Това ми възникна наскоро като наблюдение, защото е факт, че по-голямата част от политиците влизат с празни джобове в политиката. При условие че в управлението на България имаме хора с прякори като „Босия“, „Гладния“, „Голия“ и т.н., разбира се преувеличавам леко, но голяма част от тях си идват с готовите прякори, което ме накара да се замисля дали в политиката ни влизат само хора, които нямат средства. И не, тук не става дума за това, че богатият ще бъде по-добър политик от бедният, но все пак когато нямаш, ти си зависим и твоите политически възгледи са повлияни повече, отколкото в случая с Доналд Тръмп и бизнесмена Марешки.

И за да завърша мисълта си, ще дам отново пример с Тръмп и както той сам дефинира, дали хората харесват неговите политически идеи или не ги харесват, те са си лично негови и не се влияят от това дали преди всичко ще има финансова изгода”, казва още проф. Мермерски. По думите му управление като това на Тръмп би било много добро за България.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html