неделя, 5 май 2024 г.

Мюсюлмани: Макрон, изборите в САЩ и християнските терористи са виновни за Виена

Част от коментарите под новината за атентата във Виена.

Терористично нападение във Виена вечерта на 2 ноември отне живота на 3 души и рани още 14. Полицията все още издирва част от нападателите, като засега е почти сигурно, че те са ислямски терористи.

Значителна част от мюсюлманската общност обаче смята, че вина за атаката имат Еманюел Макрон, президентските избори в Щатите, тайните служби и християнските терористи.

„Антени“ провери над 1000 коментара в социалните мрежи под публикации на някои от най-големите и реномирани издания за новини от Близкия изток като „Ал-Джазира“, „Мидъл ийст ай“, „Мидъл ийст монитор“ и др.

Значителна част от коментиращите там (както след атаките във Франция) подкрепят нападението срещу Виена, тъй като то е отговор на обидите срещу пророка Мохамед. Много от хората изтъкват, че президентът на Франция е предизвикал тези нападения, тъй като „не си е затворил устата“, когато е трябвало.

Някои смятат, че нападението е инсценировка на християнски терористи или тайни служби, които целят да злепоставят исляма.

Трети са на мнение, че терористичните нападения в Европа винаги се случват преди избори на Запад. В случая причината са изборите за президент в Америка днес.

Тези хора напълно изключват ученията на радикалния ислям, агресивните закани и подбуди на лидерите на мюсюлмански страни като Турция, Иран, Саудитска Арабия и др., както терористичните групировки като основни виновници за нападението.

Редно е да се отбележи, че все пак по-голямата част от коментиращите мюсюлмани осъждат атаките. Една част винят и Ердоган, който подстрекава именно към насилие и ответни действия срещу Франция и Европа.

Въпреки това огромна част от коментарите, които са харесани от доста хора, винят именно европейците, че са си навлекли сами това нещастие, като са критикували исляма и са подкрепили карикатурите на Мохамед.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html